Geluid

Geluid en de apparatuur die daarbij hoort is op te delen in twee hoofdcategorieën namelijk weergave en opname. Voor beide van deze toepassingen heb je microfoons nodig, mixers, luidsprekers, versterkers, audio-interfaces, hoofdtelefoons, effecten en allerlei andere randapparatuur. Echter kun je voor beide toepassingen andere keuzes maken, zo wordt in de studio veel gebruik gemaakt van actieve monitor speakers, en hoofdtelefoons. Live kun je beter kiezen voor actieve ofwel passieve PA speakers, vloermonitoren en In Ear Monitor systemen.

In het geval van recording kom je ook voor de keuze te staan tussen softwarematig opnemen via de computer doormiddel van een MIDI-, audio-, USB-interface in combinatie met producer software (ook wel Digital Audio Workstation genoemd). Als je liever niet met de computer werkt is een digitale recorder misschien een ideale oplossing voor jou.

Vergeet ook niet om voor je microfoons goede statieven en kabels te bestellen. Voor speakers en versterkers is het ook verstandig te denken aan goede bekabeling.

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-12 van 338

Aflopend sorteren
per pagina

Betaalmethoden Tweedehands Gitaar

Copyright © 2016 - 2024 tweedehands-gitaar.nl