Gitaar Snaren

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Gitaar snaren Info

Voor elke gitaar de juiste snaren

THG heeft voor elke gitaar de juiste snaar. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment gitaarsnaren in gangbare, maar ook exotische soorten. Op geselecteerde snarensets bieden we je altijd gratis verzending aan. Dus ook bij een enkel setje snaren.  

Elixir, Martin, Fender, Ernie Ball, Darco

Gitaarsnaren zijn er in honderden verschillende soorten en maten. In eerste instantie is het belangrijk om de snaren te onderscheiden in soort. Zo kom je te weten welke snaren je nodig hebt. Er bestaan speciale gitaarsnaren voor klassiek gitaarwestern gitaarelektrisch gitaarbas gitaar banjo gitaar en andere exotische instrumenten zoals een mandoline of ukulele. Binnen een soort bestaan er verschillende typen snaren die kunnen verschillen in dikte, materiaal en coating. De dikte van een gitaarsnaar bepaald de volheid van de klank van een gitaar en ook de mogelijkheid om al dan niet goed solo's te kunnen spelen (beter met dunnere snaren). Bepaalde typen snaren zijn ook speciaal geschikt voor stemming in een andere toonsoort (meestal droptuning genoemd). Het materiaal bepaald de klankkleur. Je hebt snaren die voor het grootste gedeelte uit Bronze bestaan, maar ook snaren die een combinatie hebben van fosfor/bronze. Een coating over de snaar zorgt voor een langere levensduur van de snaar.

Als je wil weten hoe je je snaren het beste kunt vervangen of hoe je jouw nieuw snaren op je gitaar moet stemmen? Kijk dan naar onze artikel over gitaarsnaren stemmen.

Betaalmethoden Tweedehands Gitaar

Copyright © 2016 - 2024 tweedehands-gitaar.nl