Live-Microfoon

Een microfoon is een apparaat wat geluid omzet in een elektrisch signaal. Ze zijn er in alle soorten en maten, zowel draadloos als draadgebonden. Op het gebied van microfoons kun je kiezen tussen condensator microfoons, ribbon en dynamische microfoons. Allemaal hebben ze zo hun eigen toepassing. Zo worden dynamische microfoons vooral gebruikt voor live geluid, harde stemmen, gitaarversterkers en drums. Condensator microfoons worden dan juist weer meer in studio toepassingen gebruikt waar een zo natuurlijk mogelijk geluid moet worden vast gelegd.

Je moet er bij het gebruik van condensator microfoons wel aan denken dat je moet beschikken over fantoom voeding.

Niet elke microfoon is geschikt voor een bepaalde toepassing, er zijn veel microfoons die zijn ontworpen met een specifieke toepassing in het achterhoofd, zo zijn er microfoons die zeer geschikt zijn voor mondharmonica’s, terwijl andere microfoons weer geschikt zijn voor basversterkers, bassdrums of blaasinstrumenten.

Er zijn ook microfoon sets verkrijgbaar waarmee u alle facetten van een drumstel kan uitversterken.

Denk bij de aanschaf van een microfoon ook zeker aan bijpassende statieven, kabels en eventuele accessoires als een elastische anti-shock houder en plopkappen (ook wel popscreen) voor condensator microfoons.

Betaalmethoden Tweedehands Gitaar

Copyright © 2016 - 2024 tweedehands-gitaar.nl