Gibson 2018 models

In 2018 komt Gibson met een nieuwe lineup van modellen. Gibson heeft de gitaarmodellen zo op elkaar afgestemd dat de gitarist een makkelijke en duidelijke keuze kan maken die precies aansluit bij zijn of haar behoeften. In het ontwerp van de gitaren stond het geluid, speelbaarheid en ontwerp centraal. De 2018 modellen zijn uitgevoerd in nieuwe kleuren, maar enkele authentieke kleuren mogen natuurlijk bij deze gitaren niet ontbreken.

Gibson 2018 models

Gibson RD Artist 40th Anniversary 2018

Een van de bijzondere modellen die Gibson in 2018 produceert is de Gibson RD Artist 40th Anniversary 2018 gitaar. Het is de herintroductie van een Gibson die eind jaren 70 gemaakt werd. De Artist 40th anniversary heeft een mahogany massieve body met een mahogany hals met afgerond profiel. Opmerkelijk is het Gibson historische script logo op de headstock. Het geheel is mooi afgewerkt met gouden Grover tuners, Tune-o-matic brug en staartstuk. De GEM humbuckers zijn actief en zorgen voor het karakteristieke geluid. De gitaar heeft 2 volume knoppen en 1 mastervolume knop en een 3 standen schakelaar. De gitaar heeft 22 frets en wordt enkel geleverd in de kleur vintage sunburst. Uiteraard krijg je een hardcase koffer geleverd bij deze gitaar. 


Gibson RD artist 40th anniversary 2018

Gibson Flying V 2018

Een ander bijzonder model van Gibson in 2018 is de Gibson Flying V 2018 model. Deze gitaar stamt oorspronkelijk uit de jaren 1958 - 1960 en behoorde eveneens tot de moderne series van Gibson. Anno 2018 kunnen we de Flying V alleen nog maar zien als een echte klassieker en bovendien uniek in zijn soort. Met name geschikt voor het zeer stevige gitaarwerk. Dit 2018 model van de Flying V is uitgevoerd met mahogany body en hals. De hals is een Slim Taper set-in hals. De pickups bestaan uit twee BurstBucker humbuckers. Dit, samen met de Gibson hardware zorgt voor het onmiskenbare Gibson geluid met een super sustain. De Aged Cherry body is afgewerkt met een nitrocellulose lak (let dus op welke gitaarstandaard of haak gebruikt wordt, om te voorkomen dat de gitaar lak beschadigd, door reactie tussen lak en rubber van de gitaarstand). De gitaar heeft 2 volume knoppen, 1 mastervolume en een toggle switch. Ook deze gitaar wordt geleverd in een hardshell koffer.

Gibson Flying V 2018

Gibson Les Paul Classic Player Plus

Uitgevoerd in drie bijzondere kleuren, namelijk Satin Ocean Blue, Satin Vintage Sunburst en Wine Red Vintage heeft Gibson de Les Paul Player Plus ontwikkeld. Deze Gibson Les Paul is speciaal bedoeld voor de gitarist die op zoek is naar een praktische gitaar met veel mogelijkheden. Dit model is natuurlijk uitgevoerd met P-90 pickups. De pickups zijn te regelen met 2 volume knoppen en 2 toon knoppen en een toggle switch. De gitaar heeft 22 medium frets. Ook deze gitaar wordt geleverd in een hardcase.


Gibson Les Paul Classic Player Plus 2018

Gibson Les Paul Slash Anaconda Burst Limited Edition

Ook in 2018 gaat de samenwerking tussen Guns 'n Roses gitarist Slash en Gibson weer gewoon door. In 2018 verschijnt de limited edition Les Paul in Anaconda Burst. Deze gitaar is tijdens de Guns 'n Roses tour in 2016/2017 ontwikkeld en getest door niemand minder dan Slash zelf. De Mahagony body heeft een AA flamed Maple top in Anaconda Burst en is afgewerkt met nitrocellulose lak. De hals is zoals altijd Slash waardig (dikke hals) en de elementen zijn Slash signature pickups (Seymour Duncan APH-2N/B). De gitaar wordt geleverd in een door Slash ontworpen slangenhuid motief hardshell koffer. Deze Gibson Slash Les Paul heeft 2 volume,  2 toonknoppen en een toggle switch. Deze zijn handwired, wat de geluidskwaliteit ten goede zou moeten komen.


Gibson Les Paul Slash Anaconda Burst 2018

tweedehands gitaar kopen

Copyright © 2021 tweedehands-gitaar.nl