Martin&Co twee miljoenste gitaar

De Amerikaanse gitaarbouwer viert dat ze sinds de oprichting in 1833 twee miljoen gitaren hebben gebouwd. En dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. 

"De tweemiljoenste gitaar is gecompliceerd, met name omdat een echt horloge onderdeel is van het ontwerp. Maar als je eenmaal enthousiast bent, dan neem je de barrieres die je moet doorbreken voor lief. RGM (Roland G. Murphy) was een perfecte match omdat ze in Pennsylvania zitten en nog steeds  handgemaakte horloges maken in Pennsylvania" aldus C.F. Martin IV de voorzitter en CEO van de gitaarbouwer, dat al sinds de oprichting een echt familiebedrijf is.

De gitaar is gemaakt op basis van een Martin D-45 body met zij- en achterblad van Brazilian rosewood. De top is gemaakt van bearclaw Engelmann vuren.
In de headstock is een werkend horloge ingebouwd. De headstock tuners zijn in stijl uitgevoerd met ronde knoppen, zoals het knopje van een horloge. Geometrische patronen zijn uit metaal gesneden en gemonteerd op het bovenblad van de gitaar. 

Dat de zijkanten en achterblad van Brazilian rosewood zijn gemaakt is gelijk al de reden dat de gitaar nooit in Nederland kan worden geimporteerd, gezien deze houtsoort in Europa wordt gezien als van een beschermde boomsoort


Martin 2 miljoenste gitaar  Martin 2 miljoenste gitaar hals

Als resultaat produceert Martin&Co in totaal 50 stuks van de D-200.
Het achterblad van de gitaar heeft inlays van spectaculaire horloge onderdelen van steen, "mother-of-pearl, bloodwood, Hawaise koa en ebony hout. De evenzo spectaculaire inlay van het fretboard bestaat uit mother-of-pearl, birdseye maple, flamed Hawaise koa en ebony. De slagplaat is ingelegd met parels. De gitaar wordt geleverd met een premium aluminium Zero Manufacturing koffer met ingebouwde hygrometer.
Voor de geinteresseerde; de adviesverkoopprijs is 149.999 Dollar. 


Martin 2 miljoenste gitaar head

Martin 2 miljoenste gitaar top

Dit artikel is verschenen in de rubriek DE GITAAR VAN Deze rubriek geeft gitaristen met een bijzondere gitaar die ze willen verkopen of gewoon bezitten de mogelijkheid om hun verhaal over hun gitaar en over zichzelf (muzikale carriere) te vertellen. Heb je interessie om in deze rubriek te verschijnen? Neem dan contact op via het contactformulier o.v.v. De Gitaar Van.

tweedehands gitaar kopen

Copyright © 2021 tweedehands-gitaar.nl