Roger Waters by Alterna2 CC-BY-2.0

Roger Waters (1943) Pink Floyd
In de tijd van The Wall waren vrijwel alle gitaren die Roger Waters bespeeld zwart. Van bas tot akoestische gitaar. 

Gitaren
Na de originele basgitaar die hij gebruikte maakte Fender een imitatie. De Fender Precision Bass zwart. Deze gitaar diende ook als een gitaar die later in het assortiment van Fender terecht kwam. Ook werd er een soortgelijke versie gemaakt door de Fender Custom Shop, echter met het verschil dat deze Precision bass fretless was.

Naast de basgitaren gebruikt Waters ook een zeldzame Martin 000-ECHF ellezza Nera Eric Clapton in het zwart en verschillende Godin gitaren met nylonsnaren en stalen snaren. Hoewel een van de gitaren een Seymour Duncan Lipstick element heeft maakt hij alleen gebruik van de ingebouwde piezo pickup.

Versterkers
Wat versterkers betreft is het simpel. Twee Ampeg SVT-6-PRO versterkers sturen drie Ampeg 4x10 cabinets aan. 

Effecten
Wat effecten betreft is er niet veel te zien. Het is enkel een zwarte plank met diverse knoppen en lichtjes erop. De knopppen zijn gerouted naar diverse T.C. electronic D-two rack effecten.

Plectrum
Als plectrum gebruikt Roger de Dunlop Nylon 1.00mm. Leuk detail is dat hij speciaal om na afloop van de show een plectrum in het publiek te gooien door Planet Waves een plectrum heeft laten maken met zijn naam erop en aan de andere kant 2 hamers. 

Snaren
Voor de Fender Precision Bass gebruikt Waters de Rotosound 66

 

(foto gemaakt door: Alterna2)