Slash - Archita78 CC BY-SA 3.0

Slash (1965) Guns N’Roses
Saul Hudson beter bekend als Slash van Guns N’Roses heeft een van de meest nagestreefde gitaarsound. Het goede nieuws is dat vanwege de grote hoeveelheid Slash signature equipment je precies zijn gear setup kunt nabouwen. Maar is het genoeg om dat gezochte Slash geluid te evenaren? Eerlijk gezegd niet. Daarvoor moet je toch het hoofdingrediënt hebben en dat is Slash zelf. Maar je komt natuurlijk wel een heel eind met onderstaande setup.

Gitaren
Als je aan Slash denkt dan denk je aan Gibson Les Paul gitaren. Hoewel hij verschillende jaartallen en uitvoeringen Les Pauls gebruikt, meestal de Slash signatur’s plaatst hij vrijwel altijd de Seymour Duncan Slash pickups in zijn gitaren.

Versterkers
Slash werkt al decennia lang met Marshall en de inschatting is dat daar niet snel verandering in zal komen.Hij gebruikt verschillende Marshall buizentoppen. Een van de originele vintage tops is een Marshall JCM 25/50 Model 2555 silver top. Daarnaast maakt hij gebruik van verschillende signature tops van Marshall waaronder de JCM Slash Signature uit de jaren 90 en een recentere versie Slash signature top. 

De Marshall cabinets zijn voorzien van Celestion Vintage 30 speakers.

Effecten
Hoewel het grootste gedeelte van de sound afkomstig is van de Gibson Les Pauls met Seymour Duncan Slash pickups en de Marshalls maakt Slash gebruik van een heel scala aan effecten, die worden gebruikt om het geluid daar waar nodig te verrijken.

MXR Boost/Line Driver
MXR Slash Octave Fuzz
MXR 10 Bands EQ
MXR Analog Chorus
Boss DD-3 Digital Delay
Boss NS-2 Noise Suppressor
Boss DD-500
Dunlop Crybaby met custom crybaby rack

Snaren
Slash gebruikt vrijwel zijn hele carrière al Ernie Ball snaren. Op alle 6 snarige Gibson Les Pauls zijn Ernie Ball Paradigm 11-48 elektrische snaren geïnstalleerd en vrijwel altijd gestemd in E. Met een enkele uitzondering naar drop D. Slash gebruikt deze snaren omdat ze sterker zijn dan reguliere snaren. Vanwege zijn agressieve speelstijl brak hij altijd veel snaren. Vanaf het moment dat hij de Ernie Ball Paradigm snaren is gaan gebruiken is dit niet meer het geval.


Plectrums
Slash speelt met 1 type plectrum dikte en dat is de Dunlop 1.14mm pick

 

(foto Archita78 CC BY-SA 3.0)